. .
Vítejte na našem GOURMET SHOPU
1 hodnocení

Limitovaná edice nožů KOGA Sada nožů KOGA VG10 se stojánkem a nůžkami

Jsme nesmírně rádi, že jsme se dočkali po více jak roce příprav vymysleli spolupráci s KOGA KNIFES a navrhli jak materiál, tak desing těchto krásavců.

LIMITOVANÁ EDICE NOŽŮ EXKLUZIVNĚ V EVROPĚ.

Každý set je označen číslem a bylo exkluzivně pro CATERIGN ŠAFRÁN vyrobeno pouze 20 kusů, tak je to i sběratelská limitka.

Síla nožů KOGA

Nože jsou vyrobeny tak, aby měli ergonomicky, rozměrově a materiálově širokou škálu použití v kuchyni např. krájení na proužky, krájení na kostičky, sekání a další. Složení nožů KOGA ze 67 vrstev z vysoce kvalitní damaškové oceli/aus10 vyniká ostří, kdy čepel všech nožů je velice odolná. Výrobní proces skládání vrstev oceli vytváří krásné ornamenty na čepeli, která tvoří ucelený produkt jako estetické potěšení oka a současně překvapí efektivitou při používání.  Tento legendární kov je kombinací damaškové oceli VG10/AUS10 a SUS10 s vysokým obsahem karbonové oceli dělající tento materiál odolným, zároveň pružným, avšak nesmírně pevným. Tyto nože jsou užitečné a ergonomicky tvarované, šířka rukojeti zajišťuje pohodlné uchopení zabraňující samovolnému sklouzávání. Nože KOGA jsou tradičním kuchařským nástrojem s duší umění, kování každého nože představuje eleganci krásného umění a poctivého řemesla.

Design nožů KOGA

Obloukový design úchopu se přizpůsobí prstu, kdy zpomaluje sevření prstů. “Zlidštění” prstu - dlaně. Tento design je zaměřen na ušetření námahy ukazováčku. Posílená ocel je navrhovaná pro ergonomický komfort a maximální bezpečí.

Skladem
Kód: 453
Značka: KOGA KNIFES
16 990 Kč –41 % 9 980 Kč / ks 8 247,93 Kč bez DPH
Kategorie: Nože KOGA
Hmotnost: 5 kg

KOGA nože z Damaškové ocele a jejich příběh.

Příběh nožů KOGA

Počátek příběhu nožů KOGA začal v pradávném Japonsku, když řemeslný kovář, který byl příznivec “Kóka-ryu”, dlouhým zkoušením objevil sílu materiálů a svou pilnou zručností postupně vyvíjel jak různé tvary, tak kombinaci plátů ocelí, tak samozřejmě i techniku broušení různých úhlů ostří. Tento mistr tradičně vyráběl skoro vše od mečů, přes různé pomůcky do běžného života se zachováním různých tradic. Avšak časem se začal specializovat pouze na výrobu kuchyňských nožů, jelikož měl blízko k vaření. Později své řemeslo, jakož to člen “Koka-no-mono", musel z válečných důvodů přesunout do Číny, kde si později založil malou kovářskou dílnu, která se v průběhu několika staletí vyvinula z opravdu drobné kovářské dílny, v již dnes střední manufakturu. Léta praxe těchto mistrů kovářů přispěla ke zdokonalování výrobních technik těchto nožů a vy dnes máte možnost vlastnit jedno toto dílo také.

Čepel nožů KOGA

Kombinace damaškové ocele a Japanese aus 10 brání opotřebování, dokonale odolává vůči korozi. Je zachována nejvyšší kvalita oceli, soudržný materiál, ostrá a stabilní tvrdost bude dosahovat 60 +-2 HRC. Zajímavým prvkem jsou obrazce květů na čepeli. KOGA nůž není jen obyčejný kuchyňský nůž, ale je to také umění.

Ostří nožů KOGA

Používáme multi-proces k ostření. Ostří je pak ostré, odolné a můžete jednoduše ukrojit variabilní ingredience a sázkou na jistotu jsou pak vždy perfektně nakrájené suroviny ve finálním produktu. Ostření každého nože z damaškové oceli je pod úhlem 8-12 stupňů, od řemeslníků s praxí přes více než 100letou generační zkušeností. Malý úhel garantuje první stupeň ostrosti, v rámci 9 newtonů. Toto ostření nikdy nezničí vlákninu v jídle a zachovává původní chuť, udrží výživu a svěžest v jídle.

Rukojeť nožů KOGA

Nadčasová módní rukojeť, dokonalý mechanický design, který sedí do dlaně. Úchyt je více stabilní. Speciálně navrhovaná G10/dřevěná rukojeť brání klouzání a únavě zápěstí. Kompozice G10/dřevěný materiál a jemné ruční leštění, ergonomické tvarování, komfortní, rovnovážný a elegantní legendární tvar, to jsou mistrovská díla nožů KOGO.

Zadní strana nožů KOGA

45 stupňů leštění, hladké jako zrcadlo. Pomalé spodní sevření prstů pro zvýšení komfortu. Rovnováha, hladký lineární design zajišťuje ochranu a bezpečí uživatelů.

Broušení nožů, údržba ostří KOGA

K udržení ostří nože je nezbytné broušení. Nože z Damaškové ocele jsou velmi ostré, broušení ostří všech nožů probíhá datovým brusem. Nůž KOGA na chléb je broušen strojem v továrně, jelikož má speciální profilaci.

 

Čištění nožů KOGA

Po použití nožů z této speciální edice, nebo po kontaktu s kyselou bází a solí, nože neprodleně umyjte ve studené vodě a pečlivě osušte utěrkou. Poté uložte do dřevěného bloku na nože nebo do pouzdra na nože, popřípadě do magnetického stojanu. Ukládejte vždy na suché a větratelné místo.

 

Péče nožů KOGA

Pokud nože delší dobu nepoužíváte, dbejte na pravidelnou údržbu ochranným olejem nebo olivovým olejem, který nůž vyleští. Nože neodkládejte v blízkosti plynového vařiče, aby nedocházelo k nežádoucí oxidaci čepele, která by mohla ovlivnit ostrost a jemnost (krásu).